Salgsstrategirådgivning - Fordeler, ulemper og interne alternativer

Holder en foreldet salgsstrategi deg tilbake? Her er hva vi la merke til i årene med konsulenttjenester i salgsstrategier:

Adaptik
Adaptik
post@adapitk.no
Mann presenterer innhold på skjerm foran mennesker.

Salgsstrategirådgivning er når virksomheter henter inn en ekstern tredjepart for å tilby et ekspertperspektiv på deres forretningsutfordringer. Strategirådgivere har vanligvis betydelig bransjekunnskap og forventes å vurdere forretningsspørsmål på høyt nivå objektivt. De tar en helhetlig titt på spesifikke problemer som virksomheten må håndtere, og gir råd om hvordan de bør forholde seg til dem. Vanligvis bistår strategirådgivere sine kunder innen en fast tidsramme. Innenfor dette vinduet forventes de å dedikere all sin tid, innsats og oppmerksomhet til et spesifikt problem.

Hvorfor ikke bruke interne eksperter?

Det er ganske vanlig for virksomheter å forsøke å håndtere salgsstrategien internt ved hjelp av kunnskapen som allerede finnes blant bedriftens egne ansatte, men dette vil i de aller fleste tilfeller gi en mindre kunnskapsrik og grundig salgsstrategi. Ekspertene som driver med rådgivning av salgsstrategier har betydelig mer erfaring og kunnskap enn det som finnes internt hos de aller fleste selskaper, med mindre selskapet har ansatt noen spesifikt for å fylle akkurat denne rollen.

Strategirådgivere tilbyr også rettferdighet som ikke alltid kan forventes av personer i selskapet. Styrer, ledere og andre ledere har personlige eierandeler i sine virksomheter. Disse innsatsene kommer ofte med skjevheter og forforståelser som kan skygge deres dømmekraft på spesifikke spørsmål.

En strategirådgiver bringer inn et perspektiv utenfra. De er ikke bundet av personlige investeringer i selskapet. Deres dømmekraft er ment å være klar og upartisk. På denne måten kan ledere få en mening fra en kilde som står fritt til å si det som trenger å bli sagt.

Fordeler ved salgsstrategirådgivning

Når det gjelder salgsstrategirådgivning er fordelene mange, faktisk så mange at det er umulig å snakke om alle. Noen eksempler på hva en salgsstrategirådgiver kan bistå din virksomhet med inkluderer følgende; utvikle en systematisk prosess for å avslutte salg, skape prospekteringskonsistens for å øke produksjonen til salgsteamet, etablere en klar salgsstyringsstrategi for å støtte salgsteamet, utrulling av en ansettelsesprosess som kun tiltrekker de beste i bransjen, forbedring av eksisterende salgsprosesser for å akselerere salgsvekst, utvikle spesifikke salgsaktivitetsmål for hver selger, forbedre planlegging og rapportering i salgsteamet, og implementere salgsstyringssystemer for å legge grunnlaget for et større salgsteam.

Summen av alle de mindre tingene en salgsstrategirådgiver kan hjelpe deg med, vil kunne føre til betydelig økte salgsvolumer. De aller fleste bedrifter vil oppleve at de enkelt tjener inn igjen alt de brukte på en salgsstrategirådgiver, og ofte mye mer, gjennom de ekstra inntektene fra de forbedrede salgsprosessene.

Ulemper ved ekstern salgsstrategirådgivning

Som nevnt er det ingen tvil om at salgsstrategirådgivere har ekstremt mye kunnskap innenfor sitt fagfelt, men det er ikke sikkert de har ekspertise innenfor fagfeltet til din virksomhet. De kan mye om salgsstrategier, men kanskje dine egne eksperter kan mer om den spesifikke salgsprosessen som passer for å selge akkurat ditt produkt.

Noen ganger kan til og med en profesjonell salgsstrategirådgiver gi dårlige råd, som kan fungere dårligere enn det dine selgere allerede hadde funnet ut at fungerer bra. Når det er sagt, er det sjeldent det skader med et ekstra perspektiv, og selgerne dine bør kunne tilpasse sin eksisterende selgerstil til rådene de får på en måte som inkluderer de beste delene av hver enkelt strategi.

Dersom man i stedet for skaffer en intern salgsstrategirådgiver for å jobbe som fast ansatt for virksomheten, er det kanskje lettere for denne ansatte å bygge opp sin ekspertise ikke bare fra perspektivet til en generell salgsstrategirådgiver, men en som også kjenner din virksomhet godt.