Endring av kapitalstruktur

Kapitalstrukturendringer blir en nødvendighet for enhver voksende virksomhet. Her er hvordan våre transaksjonsrådgivningstjenester kan hjelpe:

Adaptik
Adaptik
post@adapitk.no
Pc og diverse teknisk utstyr med teksten "kapitalstruktur"

Kapitalstrukturendring under ekspansjon – De største feilene å unngå

Kapitalstrukturendring kan være et komplisert tema, men det er også utrolig viktig for virksomheter under ekspansjon å ha god kapitalstruktur. Ofte vil selskaper ha et behov for å reorganisere eller justere bedriftens kapitalstrukturering. Dette inkluderer for eksempel det å justere aksjekapitalen til et selskap for å frigjøre overskuddskapital eller egenkapital, betale utbytte, redusere tap, strukturer en individuell aksjonærutgang, utstede bonusaksjer, skaffe kapital gjennom en ny utstedelse av aksjer, eller konsolidere eller dele opp aksjekapital.

Kapitalstrukturering er noe som de aller fleste selskaper vil måtte gå gjennom på et eller annet tidspunkt, men de færreste små selskap har full kontroll på dette. Derfor skal vi gjennomgå noen av de største feilene man bør unngå når det gjelder kapitalstrukturering.

Ikke gjør alt selv

Den største feilen mange gjør er å tenke at de klarer å gjennomføre alle kapitalstrukturendringer på egenhånd selv om man ikke har nødvendig kunnskap eller erfaring. Det at man tror man forstår hva som er lurt å gjøre kan føre til at man begår feil, som igjen kan føre til høyere skatteregninger eller i verste fall at man gjør noe ulovlig uten å være klar over det.

Å skaffe seg en transaksjonsrådgiver er definitivt verdt pengene når man skal gjennomføre kapitalstrukturendringer, ikke bare fordi man unngår å gjøre dumme feil, men også fordi det sparer deg for mye tid og gjør ting mye enklere. Ofte kan en profesjonell transaksjonsrådgiver gjøre ting på måter som du aldri ville tenkt på, og i noen tilfeller spare selskapet for mye penger.

Ikke utsett kapitalstrukturendringer for lenge

Mange gruer seg så mye til å sette i gang med kapitalstrukturendringer at det ender med at det aldri blir gjort selv om man vet at det hadde vært bra for selskapet. Hvis du tror du trenger en kapitalstrukturendring, bør du ta kontakt med en transaksjonsrådgiver så snart som mulig for å høre hvilke alternativer du har.

Dersom du utsetter kapitalstrukturendringer fordi du ikke vil ha noe å gjøre med kompleksiteten å gjøre, så kan det fort ende opp med å koste mye penger, eller hindre deg i å gjøre andre ting som du ønsker å gjøre. Ikke gå i fellen å tenke at man alltid kan gjøre ting senere. Det beste tidspunktet å gjøre noe på er ofte nå.

Det finnes ingen løsning som passer for alle

Noen tenker at de bare kan søke opp en oppskrift på hva som er den beste kapitalstrukturen, men det er ikke slik det fungerer. Hva som er den beste kapitalstrukturen er avhengig av mange faktorer, og ofte vil en løsning som er optimal for et annet selskap ikke være den beste løsningen for ditt selskap.

Dette gjelder faktisk også ditt eget selskap. Bare fordi en kapitalstruktur funket bra for selskapet ditt for noen år siden, betyr ikke det at den samme kapitalstrukturen fortsatt er det beste for selskapet ditt. Dersom du er usikker på hvilke alternativer du har, kan en transaksjonsrådgiver gi deg informasjon om hvilke løsninger som vil passe best for akkurat ditt selskap, og ikke minst hvilke løsninger som vil passe best for deg som privatperson. Husk at selskapets kapitalstruktur også har implikasjoner for eiere og aksjonærer, ikke bare for selve selskapet.