Bruk bedriftsinkubatorer for ekspansjon til Europa og Norden

Å bruke en bedriftsinkubator for å maksimere forretningspotensialet ditt er en av arbeidsstrategiene der ute. Lær mer om inkubatorer i Norden:

Adaptik
Adaptik
post@adapitk.no
En mann presenterer på skjerm foran mennesker

For en virksomhet som ekspanderer til Europa eller Norden, kan det være vanskelig å forutse utfordringene som kan forekomme. Europeiske og Nordiske bedriftsinkubatorer hjelper deg med å håndtere den praktiske og administrative siden ved å gå inn i et nytt markedet raskt og effektivt. Du kan overlate de praktiske aspektene ved ekspansjonen til bedriftsinkubatoren. De er godt kjent med det lokale juridiske og administrative landskapet, og har typisk et bredt nettverk av kontakter i det ønskede markedet.

Alle markeder har sine egne unike utfordringer. Ulike markeder har ulike språk, kultur, normer, konkurrenter, lover, regler og regnskapsføring. Med en lokal bedriftsinkubator fikser de det lokale, slik at du kan fokusere på det som gjør virksomheten din unik i det internasjonale markedet. Det siste man trenger under ekspansjon til nye markeder er trøbbel med lokale lover som bremser veksten og som potensielt kan ta år å fikse opp i.

Finn en bedriftsinkubator som tilpasser seg din virksomhet

Det finnes enkelte bedriftsinkubatorer som gir de samme tjenester som er blitt standardisert til å følge den samme «oppskriften» for alle kundene sine. Dette er ofte en billig løsning, og kan definitivt være nyttig. Når det er sagt, er det verdt å investere i en ordentlig god bedriftsinkubator som kan tilby tjenester tilpasset akkurat det din virksomhet trenger. Det er lurt å snakke med bedriftsinkubatoren om dine forventninger og hvordan de kan hjelpe deg. Pass på at du velger en god bedriftsinkubator.

Hvem trenger bedriftsinkubatorer?

Bedriftsinkubatorer kan være nyttige for de aller fleste selskaper, men det er noen selskaper som har ekstra bruk for denne tjenesten. Det er to hovedkategorier av selskaper som trenger en bedriftsinkubator. Den første er oppstartsselskaper som er i en tidlig vekstfase. Disse kan oppnå mer effektiv og eksplosiv vekst med hjelp fra en bedriftsinkubator. Andre typer selskaper som ofte kan ha nytte for en bedriftsinkubator er som nevnt selskaper som ekspanderer til nye markeder. Dette er på grunn av de mange fordelene som kommer med å ha lokal hjelp når man ikke kjenner det nye markedet like godt som sitt originale.

Hvilke tjenester tilbyr en bedriftsinkubator i Norden?

Det er veldig ulikt hvilke tjenester bedriftsinkubatorer i Norden og resten av Europa tilbyr. Noen av de vanligste tjenestene inkluderer hjelp med lokale lover og regler, samt et innblikk i kultur, eksisterende konkurrenter med mer. Det er også noen bedriftsinkubatorer som tilbyr lokaler slik at man kan sette opp kontorer og arbeidslokaler i det nye markedet på en effektiv og rask måte. Dersom det er noen tjenester du ønsker deg fra din bedriftsinkubator er det lurt å spørre, og gjerne vurdere flere alternativer.

Husk at formålet med en bedriftsinkubator er kun for å maksimere forretningspotensialet som allerede finnes i din virksomhet. Ikke forvent at det skal være en gratisbillett til vekst, men det kan definitivt hjelpe deg med å fikse noen av de små detaljene slik at virksomheten din virkelig får gjort det dere kan aller best.